Rioleringen

 
Rioleringen en afvoeren zijn bekend terrein voor de loodgieter. Ook bij Combifour B.V. is dit dagelijks werk. Het gaat voornamelijk om het ontstoppen, danwel het vernieuwen van rioleringen en afvoeren.

Voor het ontstoppen van rioleringen beschikken wij over een mobiele hogedruk rioolreinigings-machine. Vanaf de werkplaats kan deze rioolreinigingsmachine, achter een van de bedrijfswagens gekoppeld, naar de locatie worden gereden. Zo kunnen wij snel en efficiënt een ontstopping verhelpen.
Ook het repareren c.q. vernieuwen van rioolafvoeren, zoals standleidingen, behoort tot onze werkzaamheden.

Om te bepalen of bij een riolering (in bijvoorbeeld kelders) sprake is van lekkage of dat het grondwater betreft, wordt gebruik gemaakt van waterpompen en/of waterstofzuigers, waarmee de oppervlakte wordt leeggepompt en/of schoongezogen. Dit om eventuele lekkage te achterhalen en deze vakkundig te verhelpen. Voor het ontstoppen van kleine afvoeren beschikken wij over een zogenaamde, ‘K50’ een elektrische veer.
Indien het een riolering betreft die verzakt en/of afgebroken is, kan deze direct worden vervangen.
Als na het doorspuiten van het riool niet direct duidelijk wordt of deze verzakt of afgebroken is, wordt met behulp van een zogenaamde ‘camera-inspectie’ de riolering van binnenuit bekeken om het probleem op te sporen. Indien noodzakelijk wordt met behulp van een ‘graafmachine’ de riolering -of een gedeelte ervan -blootgelegd en vernieuwd.
x